Szent Antal
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, K-i homlokzati tornyos templom, nyújtott, félköríves záródású szentéllyel. D-i oldalán sekrestye, É-i oldalán újabb bővítmény. Csehboltozattal fedett hajó, csehboltozattal és félkupolával fedett szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: 18. század vége; főoltár: 1781 (Mozer József), főoltárkép: 1782 (Zirkler János); szószék: 1782 (Hösz János). Orgona: 1907 (Cseh István). Jelenlegi alakját a korábbi, 1730-1732 között épült templom (építész: Giovanni Battista Carlone), 1777-1779 közötti átépítésével nyerte (építész: Francz József). 1836-ban egy tűzvész után felújították.
Egyhajós, egy homlokzati tornyos, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom.
A szentélye két, a hajótól ívesen visszalépő négyzet és ismét visszalépő nyújtott, félköríves záródású térre (tömegre) tagolódik.
A szentély déli oldalán sekrestye, északi oldalán újabb bővítmény.

A templom igazából nem változott az előző jelentés óta. Viszont az oldalfalakon a lábazatnál igen jelentős a vakolat lemállása. A sekrestye környékén pedig a festés nagyon elszíneződött. Ugyanez jellemző a torony észak-keleti oldalára is.

Pincesor (0.285 km)
Pincesor (0.298 km)