ev. templom
Ev. templom, barokk, 1790.
:
Az átmenő főúton, utcasorban, a parókiával közös kertben áll. Főhomlokzat előtt álló torony. Kőkeretben szépen kivitelezett kapu a XIX sz. végéből. Szegmensíves zsalus kórusablak, fölötte egyszerű 2 tagú párkány fut körül, a torony előrészén díszesebb. Az első toronyemeleten zsalus, szögletes, keretezett padlásablak, a 2. toronyemeleten pilaszteres, íves záródású harangablakok. Markáns órapárkány óra nélkül. Nem barokk formájú, de jó hatásútoronysisak, csúcsán kereszt. Íves oromfal tasgozott zárópárkánnyal. Oldalhomlokzatokat sima sávok osztják, a mezőkben alsó- felső ablakok széles, sima, húzott keretben, könyöklővel (3 axis). A hajó letompított sarkain vizszintes sávozás. Palafedés. Sokszög záródású szentély. A D-i oldalon bejárati kapu.

A lábazatnál kisebb vakolathibák, de ezt leszámítva továbbra is jó az állapota.

óvoda (0.060 km)