Sajnovics-, később Batthyány-Dréher-kastély

rövid leírás:
Sajnovics, később Batthyány-Dréher-kastély, barokk eredetű 18. sz. Romantikus stílusban átalakítva a 19. sz. második felében. (Szociális otthon)
:
Beépített területen, a Szt. László víz partján , volt gazdasági épületei között áll, meglehetősen nagy park szélén. A park kis része a kastély kertje. Szélesen terpeszkedő épületkomplexum, bonyolult, szerteágazó kontúrral. Az átalakítások nyománhomlokzati egységes romantikus képet mutatnak, de átfogóan nem látható. Földzsintes helyenként pincével és tetőtér beépítéssel. Az egyes szárnyak egytraktusosak oldalfolyosóval. Füles ablakkeretek, bástyaszemű falvégek, díszes oromfalak fogsoros, indás párkányok ismétlődő motívumai képeik az épület architektúráját, igényes kőfaragó munkával. belső udvarában használaton kívüli kő kút.

Nem változott a kastély állapota sajnos az utolsó jelentés óta.