rövid leírás:
Lakóház, egyemeletes, középkori-barokk eredetű, romantikus, 1850. Eklektikus átalakítás, 19-20. sz. (Földszintjén üzlet.)
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, téglány alaprajzú, egyemeletes, klasszicista egyszerűségű romantikus stílusú lakóház.
Külső:
Utcai homlokzata az emeleten öttengelyes, tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, frízében a tengelyeknek megfelelő szellőzők.
Földszintjén modern kialakítású kirakatablakok, a középtengelyben tükrös lizénákkal és architrávval keretezett, egyenes záródású kapu, felülvilágítós kapuszárnyakkal. Bal oldali felén töredékesen ma is megvan az egykori mechanikus csengő maradványa.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel. Középső ablaka kiemelt: az ablakot ión pilaszterpár keretezi, melyek fogrovatos szemöldökpárkányt tartanak. Mellvédjében relief: indadíszes keretezésben lanton játszó, antik női alak.
Nyergtető, cserépfedés.
Belső:
Keskeny, hosszú kapualja szegmensíves dongaboltozattal, végén egy szakasznyi csehsüvegboltozattal fedett. A kapualjban három, kőkeretes, jelenleg elfalazott, eredeti vasajtó.
A kapualj végén balra alátámasztás nélküli húzott-íves lépcső, emeleti részén kovácsoltvas korláttal.
Utcafronti üzletei modern álmennyezetesek.
Pincéje két helyiségből áll: egyik szegmens, másik félköríves dongával fedett.