rövid leírás:
Ref. templom, barokkban erősen átépített középkori eredetű. Élszedett gótikus déli bejárat. 18. sz.-i festett karzat.
:
A község egyik mellékutcájában, házak közé szorítva, de önállóan áll az utcával párhuzamos hossztengellyel. A téglány alakú, középkori eredetű hajótesthez K. végén barokk torony tapad. A régi épületrész kőfalazatú, durván vakolva. D. hosszoldalán élszedett korabeli kőkeretben új, műemléki igényű kapu. Ugyanott 3 keskeny, félkörös záródású, téglából képzett, lépcsős bélletű ablak, utalva a román stílus ablakaira. Deszka párkány. Nyeregtető, hódfarkú cserép. A hajótest folytatásában álló torony földszintje tömör, bejárata a D. oldalon. Fejezetes-lábazatos rusztikus tagozású lizéna szegélyezi, rajta szokatlan profilú párkány. Az első toronyemelet már szokványosabb, sima szalag keretezi, benne vakolt keretű, álló ovális padlásablak. Fölötte goromba övpárkány. A 2. toronyemeletet szabályos fejes-lábas lizénák keretezik, benne zsalus, félkörös harangablakok. Órapárkány zárja a tornyot, de óra nélkül. Nyolcszögű vörösréz gúlasisak ül rajta, csúcsán gömb és csillag. A főhomlokzat sarkain és a tövében lizénák. Lezárásaként gyengén ívelő oromfalacskák húzódnak a toronyhoz. Az É. hosszfal tömör, 2 valaha volt ablakára karcolás emlékeztet. A Ny. végfalon magasan egy lőrésablak, alatta egy néhai körablak jelzése. Sima oromfal tetőzi. A templom körül alacsony terméskő fal.

A hibákat kijavították, újra szép állapotban van.