Római katolikus plébániatemplom

rövid leírás:
R.k. plébániatemplom. Tornya 12. sz.-i. A templom barokk, 1719. Berendezés: szószék, orgona, padok, barokk, 18. sz.
:
Magaslaton, szabadon álló barokk épület. Toronyfalon főhomlokzata 3 axisos. Középen kőkeretben romantikus kapu. Fölötte nagy, jellegtelen kórusablak. Kétoldalt alul I. és II. világháborús kőemléktáblák, fölül Péter ill. Pál kőszobrok fülkékben. A középrészt timpanon zárja, mezőjében isten szeme. Oldalhomlokzatain - akárcsak a főhomlokzaton -negatív mezőkben jellegterlen, egyenes záródású ablakok. A K oldalon dísze, historizáló talapzaton naív Szentháromság kőszobor. 1887- ből ives, de egyenes záródású szentély. Sok tagú, körülfutó föpárkány. A torony a templom ÉNY végén áll. Súlyos tömegű, dísztelen, szinte komor, sarkain 3 lépcsős támpillér és 2 későbbi támív. Északi oldalán - talán utólag nyitott - jelentéktelen kapu, följebb kőkeretes , rézsűs kávájú ablakok egymás fölött, minden oldalon a XIII. sz.- ból keskeny övpárkány után későbbi toronyait barokkos sávkeretezéssel, 1-1 harangablakkal. Órapárkány zárja a tornyot, rajta szögletes vörösréz sisak, kereszt.

Sajnos a homlokzaton végigfutó repedés egyre jobban tágul. A vakolat is egyre jobban válik le.