Római katolikus plébániatemplom

R.k. plébániatemplom.
:
Két főút találkozásánál kialakult térségben áll, a kastélypark csücskében, vaskerítéssel körülkerítve. É-D. tengelyű. Neogót téglaépítmény, a stílusirányzat ismert jegyeivel. A viszonylag kis templomot sikerült szinte monumentális hatásúvá tenni. Főhomlokzatán vaskos tégla keretezésben neogót fa kapu, uo. vasalással. Fölötte ívmezőben puttós falfestés. A kapuépítmény fölött hatalmas mérműves ablak. Az oromfalat bástyaszerű pártafal zárja. Oldalán kerek torony tapad az épület sarkához. Nem magas és nem testes, mégis hatásos. Körbefutó zsalus harangablakok a felső szintjén, majd 8 szögű, falazott, armirozott toronysisak fedi, csúcsán keresztrózsa. Oldalhomlokzatait 3 emeletes támpillérek támogatják, kő fedlapokkal. Közöttük 5 "gót" vasablak, kő könyöklővel. Téglából cifrázott, fogsor hatású párkány - nem fut körbe. Nyeregtető, rajta mázas cserepekkel mintázott fedés 2 hegyes tetőablak. A K. oldalon bejárat. A másik végfalon megismétlődik a bástyaszerű pártafalas oromzat. A 8/5 oldalú szentély sarkain pedig a támpillérek és fölötte a párkány. Ott 3 oldalon 3 uo. ablak. A templomkertben kő kereszt öntöttvas korpusszal 1896-ból.

A templom kifogástalan állapotban van!