Vadászkastély

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Erdő közepén álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes, mindkét végén felső csonkakontyolt nyeregtetős épület, favázas szerkezetet idéző oromdíszítéssel. Ny-i homlokzata D-i végén, kétszintes, oszlopos, nyitott, toronyjellegű előépítmény, kúptetővel lezárva. Az előépítménytől É-ra, deszkamellvédes, emeleti loggia. A földszinten poroszsüveg boltozatos, az emeleten síkmennyezetes helyiségek, 20. század eleji nyílászárók, mosdókagylók és cserépkályha. A belső részben átalakítva. Építtette Kecskemét városa erdőmérnöki lakás és irodák céljára 1924-1926-ban. 1972-ben felújították, az erdőgazdaság üdülője.
külső leírás:
Lakitelek településen kívül, erdő közepén áll a romantikus kastély, mely téglalap alakú alaprajzú, emeletes épület, bejárata előtt félköríves, oszlopokra támaszkodó, emeletes tornác, teteje kontyolt, palával fedett.
A kertben később épült, de stílusban igazodó melléképületek.

Példásan megőrzött, felújított kastély.