Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület. Udvari szárnyához a telekhatár mentén melléképületek kapcsolódnak. Utcai homlokzatának hatodik tengelyében szegmentíves záródású kapu. DK-i és DNy-i, udvari homlokzatain tornác. A kapualj és a helyiségek síkmennyezetesek, az egykori istálló gerendás famennyezetes, 19. század végi, 20. század elejei nyílászárók. Épült a 19. század első felében, a 19. század végén átalakították. Az 1940-es évek elején épült hozzá a DNy-i udvari szárny, így lett az eredetileg L alaprajzú házból U alaprajzú.
külső leírás:
Utca vonalához igazodó, csatlakozó beépítésű, földszintes, cseréppel fedett nyeregtetős, "U" alakú alaprajzú, koraeklektikus városi lakóház.
Utcai homlokzat 8 tengelyes, 3. tengelyben szegmensíves nagykapu, középen gyalogkapuval. Téglalap alakú nagy ablakok.

Az épület állapota változatlanul jó.

Szarvas-ház (0.023 km)