Szent László király
Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, kereszthajós, Ny-i homlokzati tornyos, nyeregtetős templom, a keresztszárak összemetsződésében huszártoronnyal. A szentély és kereszthajó szárai poligonális záródásúak, K-i oldalukhoz sekrestye és oratórium kapcsolódik. A Ny-i homlokzat szélső tengelyeiben félköríves záródású szoborfülkék, evangélista szobrokkal. Cseh-, és csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1883 (Éder Kálmán), 1925: (Kuczka Mihály, Wittner Ferenc). Festett üvegablakok: 1909 (Emerich Zeller). Berendezés: jellemzően 19. század vége, 20. század eleje; szószék: 1880 (Hensch Ignác, Maiböhm József); fogadalmi szobrok: 1905 (Josef Schmolz, St. Ulrich in Gröden; Heckenast János, Szombathely). Épült 1780-ban, 1877-ben kisebb átalakításokat végeztek rajta, a tornyot megerősítették, meghosszabbították a karzatot, új ablakot vágtak (építész: Hunyadi Antal). 1909-ben ismét bővítették (építész: Petrovácz Gyula). A templomkertben: Szentháromság-szobor, 19. század; első és második világháborús emlékmű.
külső leírás:
Egyhajós, homlokzati középtornyos barokk templom. A templomfej háromkaréjos, a karéjok kívülről sokszögű, belülről félköríves záródásúak. Az épület lemezfedésű.
Homlokzata kétszintes, a középen levő bejárati kapu fölött szegmentíves zárású ablak nyílik, mellette kétoldalt a széleken egy-egy félköríves zárású szoborfülke, bennük Szent János és egy másik evangélista szobra. Az épületen lábazat és egyrészes koronázópárkány fut körbe, a homlokzaton efölött attika emelkedik, amit szintén egyrészes párkány zár le, s efölött a torony két szintje. A torony tengelye a homlokzat teljes magasságában enyhén előrelép. A külső falakat felül ívesen levágott sarkú, bemélyülő faltükrök tagolják, a szegmentíves záródású, szalagkeretes, könyöklős ablakok ezekben helyezkednek el. A torony első szintjét ovális, a másodikat állótéglány alakú félköríves záródású ablak tagolja, alatta mellvédkorlát;
háromrészes párkánynak képszékében óra van mind a négy oldalon.

Felújított templom.