Buzsik-csőszház

Kiskunfélegyháza Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Alacsony léckerítéssel övezett telken, szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős, náddal fedett lakóház és téglalap alaprajzú, nyeregtetős, náddal fedett ól, hátsó homlokzatán kis toldalékkal. A lakóház nyílásai a DNy-i, udvari homlokzaton, köztük pincelejárat. Egytraktusos elrendezésű, öt helyiséggel, gerendás deszkamennyezettel. Az ÉNy-i első helyiségben a második helyiségből fűthető kemence. Jelenleg vendégház. Népi műemlék.
külső leírás:
Szabadonálló beépítésű, náddal fedett nyeregtetős, egy traktusos lakóépület, valamint szintén szabadon álló, az előbbivel megyegyező tetőzetű melléképület. A lakóház (udvari) főhomlokzata 1-1-1 (pince)-1-2 tengelyes, melyből az 1. és az utolsó 2 egyeneszáródású, keresztosztós, keretezetlen ablak, a többi, szintén egyenes záródású ajtó.
Az épület alápincézett.
Homlokzata fehérre meszelt.