Lakóház, városfal maradvány

Baranya
Pécs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóház, egyemeletes, L-alakú sarokház, XIX. sz. közepe. Utcai homlokzatai átalakítva, egységesítve a szomszédos 39. sz. házzal, érett historizáló stílusban 1880 k. Ekkor É-i szárnya bővítve az udvar felé. A D-i telekhatáron a közékori városfal maradványa.

2010.10.18 13:20 klo állapot: 3 - koordináta: N 46° 4,510' E 18° 13,280' - pont: 14

Utólagosan javítgatott homlokzatú épület. A Kórház tér felől a földszintet egyik részen sárgával, másikon valami púder színnel festették le, ráadásul nem is egy magasságban. Sok a lábazati és a homlokzati hiba (egy tető felőli beázás miatt vakolathullást nemrég pótolhattak, ezt nem színezték), ráadásul sok a falfirka. 3,5 lenne a reális osztályzat (ha volna), de ez Európa Kulturális Fővárosában csak hármas. A városfal maradvány a 39. felől látható.

Nevelők háza (0.094 km)
Kórház (0.097 km)