Lakóház, városfal maradványa

Baranya
Pécs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóház, egyemeletes, XIX. sz. közepe. Utcai homlokzatai átalakítva, egységesítve a szomszédos 41. sz. házzal, érett historizáló stílusban, 1880 k. Melléképület, földszintes, XIX. sz. közepe, a XX. században összekötve a főépülettel. A főépület és a melléképület K-i falában, valamint a D-i telekhatáron a középkori városfal maradványa.

2010.10.18 13:24 klo állapot: 5 - koordináta: N 46° 4,513' E 18° 13,319' - pont: 14

A 41-nél jobb állapotú épület, bár itt az emeleti kitört ablakok figyelmeztetnek arra, hogy valami nincs rendben. A városfal szép, konzervált állapotban tekinthető meg. A szemközti, Hungária házon lévő tábla teszi értelmezhetővé az itt lévő városfal-maradványokat: eszerint itt állt a Szigeti kapu, a fallal körülvett belváros nyugati kapuja, amit a 19. század elején bontottak le.

Nevelők háza (0.068 km)
Fürdő romok (0.118 km)