Lakóház; Kulturális Örökségvédelmi Hivatal székháza

Emeletes barokk lakóház, 1775 körül, átalakítva. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal székháza.
:
Utcasorhoz illeszkedő, körüludvaros, egyemeletes saroképület a Táncsics M. és az Ibolya utca sarkán.
Tizenegy tengelyes főhomlokzatát csonka főpárkány zárja le, a földszint felett övpárkány húzódik. Emeletét végig volutás konzolpárokkal díszített fejezetű dór pilaszterek tagolják. Emeleti ablakai legömbölyített sarkúak, egyenes záradékúak, levéldíszes zárókővel, magasra helyezett szemöldökkel, a könyöklő alatt kis köténnyel.
A középső három tengelyt a többinél magasabb, félköríves záródású ablakok hangsúlyozzák, szemöldök helyett kis dísz. Az ablakok mindkét szintén tagozott kőszalagkeretesek.
A földszint középtengelyében gazdag kapukeret helyezkedik el, kosáríves záradékú, vállköves-záróköves díszű kőkerettel, a záradék felett kartusba foglalt címerrel, míg a kapu két oldalán hermapillérek tartanak puttókkal díszített tört, volutás párkányokat. Kerékvetőkő.
A kapu két oldalán vakolatsávos falsíkban egyeneszáradékú, záróköves ablakok ülnek, felettük kis tükrök. Az emeleti pilaszterek kissé lenyúlnak az övpárkány alá, mintegy jelzésszerű földszinti oszlopfőként.
Az épület sarkán volutás barokk kerékvetőkő áll.
Cserépfedés, nyeregtető. A 3 középső tengely felett modern tetőablakok.
oldalhomlokzat alul 7, felül 8 tengelyes, szalagkeretes ablakok, könyöklőpárkánnyal.
Végigfutó övpárkány, 3 részes főpárkány. 5 padlástéri ablak.
Hátsó homlokzat: övpárkány, 3 részes főpárkány, emeletén golyvásodó lizénák tagolják.
Hangsúlyos elem: neobarokk pavilon, erkéllyel. Tetőtéri ablakok.
Oldalhomlokzatán Henslmann-emléktábla.

Üresnek tűnik az épület, az ablakok koszosak, az egész elhagyatott. Az oldalsó homlokzatról eltűnt az uniós zászló is. Szomorú így látni az egykori székházat.