Magtár

_
magtár
Tapolca Körzeti Földhivatal
Magtár, deszkafödémmel osztott, egyemeletes épület, Oromzatán 1894-es évszám.
Magtár
Az 42 m hosszú és 9,6 m széles magtár egyszerű megjelenésű, emeletes, téglány alaprajzú, téglafalú, oromfalas, nyeregtetős, cserépfedésű épület, hangsúlyos holkerpárkánnyal. Falfelületeit vakolták, meszelték, a homlokzatok széleit besimított, meszelt sáv kíséri. Északnyugati oldalát és délnyugati oldalának északnyugati sarkát alacsony, a talajszintig rézsűs támpillérek erősítik. A homlokzatokat mindkét szinten fekvő, téglány alakú ablakok törik át. Két ajtaja az északkeleti oldalon nyílik.

2010.06.27 11:21 QnJ állapot: 2 - pont: 6

a leírásban szereplő fa födémet lassan mindenhol elhordták, következő lépés a jó állapotú gerendák megtizedelése lesz..... a cserépfedés is több helyen hiányos, emiatt a fa szerkezet is lassan pusztul, a téglákat pedig szintén elhordják....