Szentháromság-szobor

Plasztika
szobor
Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A templomtól É-ra, ívháromszög alaprajzú talapzaton, volutás, füzérdíszes posztamensen álló, oldalain mélyített tükrökkel díszített, gúlaoszlop, tetején Atya, Fiú és Szentlélek szobra, 1755 (Schmidt Ferenc József).

2022.04.27 14:31 Martinvagyokhelo állapot: 5 - koordináta: N 46° 37,414' E 16° 32,546' - pont: 66

Szentháromság-szobor, Lenti

A Szent Mihály-templom templomkertjében található Szentháromság szobor városunk ikonikus része, mely szebbé teszi a templom amúgy is gyönyörű környezetét. A szobrot Schmidt József veszprémi szobrász készítette. A szobor 1755 óta díszíti városunkat. Fontos, hogy továbbra is ilyen kitűnő állapotban őrizzük meg ezt a több száz éves művészeti alkotást.

A szobor jellemzői:

- Az íves háromszög alapzatú, füzérdíszes posztamensen álló gúlaoszlop, tetején Atya, Fiú és Szentlélek szobrával a templom melletti parkban található.