Szent Kereszt
Lenti Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főutcáján, saroktelken, szabadon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, D-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély mögé csatlakozó sekrestye-oratóriummal. D-i homlokzati bejárata felett a Szapáry család címere. Csehsüveg boltozatos hajó, keresztboltozatos sekrestye, teknőboltozatos oratórium, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1760 (Johannes Pöckel). Berendezés: jellemzően 18. század második fele - 19. század; főoltár, 1760 körül (Philip Jakob Straub); szószék, 18. század második fele; keresztút, szobrok, 19-20. század. Orgona: 1763 (Anton Roemer), átépítve (1898). Építette Szapáry (II.) Péter 1750-1760 között. Az oratóriumban helytörténeti kiállítás. A templom D-i homlokzata előtt: kőfeszület korpusszal, a kereszt tövében Szűz Mária, 19. század második fele.

Nagyon szép állapotban van.