Lakóház és gazdasági épület (Tájház)

Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főutcája mentén, enyhén emelkedő terepen, az utcavonaltól beljebb, azzal párhuzamos hossztengellyel épült, szabadon álló, deszkakerítéssel körbevett lakóház és gazdasági épület. Gerendavázon álló, téglalap alaprajzú, földszintes épületek kontyolt zsupptetővel. A lakóház sárfalú, lopott tornácos, háromosztatú elrendezésű: szoba, konyha, kamra. A gerendafödémes, deszkaborítású helyiségek a tornácról nyílnak. A konyhában kemence. A gazdasági épület ól része deszkafalú. A nyitott fedélszékes gazdasági épület szintén háromosztatú: istálló, szín, ól. Az istállóban fából készült jászol. Épült 1840-ben, felújítva 1997-ben. Népi műemlék.

2013.08.22 12:13 Ego103 állapot: 4 - koordináta: N 46° 31,144' E 17° 7,378' - pont: 17

Szép épületecskék, de a vakolat az egyik oldaláról már leesett, a másikén még "csak" felpúposodott...

Kőkereszt (0.349 km)
Kőkereszt (0.511 km)