Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település főutcája mentén, kis emelkedőn, szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos, templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély É-i oldalához csatlakozó sekrestyével. A K-i homlokzat tengelyében egyenes záródású, kőkeretes, füzérdíszes kapu, a két szélső tengelyben félköríves záródású, vállkővel és zárókővel ellátott szalagkeretes, üres szoborfülkék. A főpárkány fölötti oromzat szélein meanderdísz, rajta két kőváza. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, fiókos dongaboltozatú sekrestye, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: a diadalíven és a szentélyben oltárarchitektúra, 1801 (ifj. Dorffmaister István). Berendezés: oltár, vörös márvány ambó, 20. század, oltárkép, 1801 (ifj. Dorffmaister István), restaurálva, 1975; szószék, 19. század eleje, padok, 18. század vége; tabernákulum, 19. század közepe; keresztelőkút, 20. század. Épült 1801-1802-ben. A templomkertben: a templom D-i homlokzata előtt kőkereszt (trsz.: 6376); első világháborús emlékmű, 1920-as évek.

2013.08.22 11:55 Ego103 állapot: 5 - koordináta: N 46° 31,322' E 17° 7,526' - pont: 17

Kiváló állapotban van! Az egyik GPS fotó nem sikerült, ezért a közvetlenül mellette álló plébánia koordinátáit írtam be...

Kőkereszt (0.009 km)
Kőkereszt (0.175 km)