Volt gazdasági iskola főépülete

Agrár-ipari
Csongrád

Állapota kielégítő.
Márkiné Bóka Zita ismertetőjéből:
"Nagy hiányt pótolt a mórahalmi iskolák történetében az 1928 októberében megnyíló mezőgazdasági szakiskola, Benke Ferenc igazgatósága alatt. Bár igen rövid ideig működött, jelentősége igen nagy volt, mert a szakoktatás a lakosságnak sokat segített. Az iskolát kijárt fiatalok, gazdálkodni tudó nevelők vezetésével ismerhették meg a mezőgazdasági termelés és állattartás tudományát. Az állam százezer pengőt adott a felépítésére. Szeged 20 hold föld örökhasználati jogának átengedésével, valamint 30 ezer pengővel járult hozzá. A 20 hold földből 12 hold szántó, 2 hold szőlő, 2,5 hold gyümölcsös és faiskola, 1,5 hold dísz- és konyhakert, 2 hold legelő volt. Általában az a cél vezérelte, hogy a jól bevált növénytermesztési és állattenyésztési eredményeket átvigye az életbe, ezzel támogatva a gazdálkodni szándékozókat. Az iskolának évenként 250-260 tanulója volt.

Az iskola székhelye a ma gazdasági iskolaként ismert épületegyüttes volt."