Orvosi villa

Félixfürdő, Victoriei utca
Rövid leírás:
Az ingatlant orvosi lakásnak építtette 1897-ben dr. Kazay Kálmán, a ház később a fürdő tulajdonába került. A földszintes, U alaprajzú épülethez három oldalról vezetett lépcsőfeljáró. Déli főhomlokzata erősen előreugró rizalitját kontyolt tető fedi. Két oldalához lépcsőfeljáróval rendelkező, keskeny terasz kapcsolódik. Alattuk pinceablakok látszanak. A főhomlokzat leereszkedő fedél héjazata fakonzolokon nyugszik. A homlokzatot két övpárkány teszi mozgalmassá. Az U szárai háromszögű oromzattal kapcsolódnak a főrészhez. A szárak között kis terasz található.

2014-02-06 23:50:58

2014.04.06 19:06 mokuska09 állapot: 2 - koordináta: N 46° 59,479' E 21° 58,790' - egyéb

Nagyon rossz állapotban van. Teljesen elhanyagolt, romos, sok helyen a tégla látszik. A tető egy része hiányzik, vizesek a falak, ablakok betörve, több helyen benövi a gaz. Az épület egyik oldala le van takarva hogy ne látszódjon mennyire romos.

Félixfürdő (0.028 km)
Bálint-forrás (0.028 km)