Megújulásunk támogatója:  

Részlet

Ferenciek bazára, Budapest 5
Pályázó: piroska
Kép dátuma: 2014.11.08 16:00
Feltöltés dátuma: 2014.11.09 18:08

Részlet... Hol az angyal? Ez a villanykapcsoló kb. a második világháború előtt került ide. Mindenesetre később már aligha. Vakolókanalak kerülgették, egyre vastagabb rétegben. Megszűnt kapcsolni, de itt van. Felkapcsolt állapotban, de már nem tartozik hozzá égő. A Kossuth Lajos utca 1. számú ház első lépcsőháza falán rejtőzik. Valaha itt volt Klösz György műterme a harmadik emeleten.

Részlet

 
 

Eddig 4 ember értékelte.

Értékeléshez jelentkezz be!

2014.12.07 20:54 kloÉrtékelés: 5 

Érdekes, bátor fotográfiai (mármint az indítása a hónapban). Valóban nem professzionális a kivitelezés, de ez jelen esetben nem hátrány - ahogy a kapcsoló sem a tökéletességet idézi, úgy a megörökítés sem. Tetszik az alkotói szándék és az asszociáció.

2014.11.22 19:10 piuszÉrtékelés: 3 

Ezt a kapcsolót néhány hónappal ezelőtt én is lefotóztam, de eszembe nem jutott volna az e havi téma tárgyává tenni. :-) Egyetértek az előttem megnyilvánulókkal, nekem is teszik az ötlet!

2014.11.15 14:53 Szőnyi IstvánÉrtékelés: 3 

Szó szerint egyetértek. A gesztus merészsége és a szöveg - legalábbis a hónap tematikájában kimondottan teszik, sőt megkockáztatom: szerintem a legfrappánsabb képi ötlet a hónap fotói között. Az "Angyal a részletekben" téma ugyanis szerintem sokkal merészebb képzettársításokat tesz lehetővé, mint a kézenfekvő, hogy ne mondjam "földhözragadt" angyalfigurák és angyalos motívumok megörökítését, hanem - már csak azért is, mert nyilvánvalóan "az ördög a részletekben bújik meg" szólásmondás parafrázisaként, ha tetszik, inverzeként is értelmezhető. Arról nem is beszélve, hogy ebben a képzetkörben maga az ördög, a Sátán is eredetileg angyal volt, aki lázadásáért került bukott angyalként a pokolba. A kép viszont fotográfiailag nem értékelhető, valóban életlen, optikailag torz, ki kell mondanom, igénytelenül exponált részlet. Ráadásul a kép és a szöveg viszonya is aránytalan: a szöveg nélkül a kép valóban nem lenne több, mint egy igénytelenül lefotózott csúnya részlet, amely bárhol lehetne ezen az igénytelen világon, de valamennyire is érdekessé csak a szöveg teszi, vagyis nem több, mint egy rosszul sikerült illusztráció. Egy ötös jár a merész gegért és egy egyes az igénytelen kivitelezéséért. Vagyis hármas. Érdeklődéssel várom a többiek hozzászólásait.

2014.11.13 22:59 SzyaÉrtékelés: 4 

A szöveget is elolvasva döntöttem el, hogy értékelem a képet. Főként a gesztus tetszik. A kép lehetne élesebb, lényegre törőbb, jobban világított (surlófény!).

a forduló összes képe
fotópályázat