műemlékem
témák listája

Összesen: 4 db hozzászólás

klo hozzászólásai | válasz erre | 2024-01-29 00:02:51  (7031)
Kedves János! Köszönöm, ez fontos kordokumentum (is).
[ előzmény : (7030)  Ego103 , 2024-01-15 19:48:36]

Ego103 hozzászólásai | válasz erre | 2024-01-15 19:48:36  (7030)
Kedves Olivér! A képeket feltöltöttem GPS fotók nélkül, ahogy írtad. Ezek hiányában a koordinátákat sem tudtam megadni. Természetesen nem probléma, ha ez a két hiányos jelentés nem kerül be a versenybe, a lényeg, hogy az állapot jelentés rögzítésre került.
[ előzmény : (7029)  klo , 2024-01-04 11:03:09]

klo hozzászólásai | válasz erre | 2024-01-04 11:03:09  (7029)
Szia! Bár tudnék valami biztatót írni erre, de nem tudok. Sőt félek, hogy nem egyedi jelenségről lesz szó :-( Kérlek, azért a jelentéseket töltsd fel, nem baj, ha nincs gps fotó.
[ előzmény : (7028)  Ego103 , 2023-12-27 12:31:39]

Ego103 hozzászólásai | válasz erre | 2023-12-27 12:31:39  (7028)
Sziasztok! A napokban Turára látogattam, hogy lefotózzam és értékeljem az ott található két objektumot a muemlekem.hu számára. A Schossberger-kastélyhoz érve egyből feltűnt a teljes bezárkózás... Már a bejárat mellett létesített parkoló is sorompóval lezárt. Így csak az utcáról, a park fái, és a kerítés belső oldalára telepített sövény takarásában sikerült pár képet lőnöm a kastélyról. Ahogy a bejárathoz közelítettem, egy biztonsági ember rámszólt bentről, ugye tudom, hogy ez magántulajdon és hagyjam abba a fotózást. Ő persze csak a feladatát teljesítette, amit az is alátámaszt, hogy végül jó hangulatú beszélgetésbe elegyedtünk a kapu két oldalán állva. Kiderült, hogy amit a neten olvastam (váltható sétáló jegy a parkba, betérhetünk egy kávéra a kastélyba, stb.) már a múlté. Csak akkor léphetünk be a kapun, ha van szobafoglalásunk... Pár éve többször is jártam családommal az akkor még elég rossz állapotú kastélyban. Reméltük, hogy egyszer majd a rangjához méltó felújításon esik át, minden régi épületeket kedvelő - hozzám hasonló - idelátogató örömére. Nem így képzeltem... Az épület ugyan - szerencsére - megmenekült az enyészettől, de mi, földi halandók, úgy tűnik mégis elvesztettük... A megdöbbenéstől elfelejtettem GPS fotót készíteni a kastélynál és a szemben álló magtárnál is, így ezek a jelentések - az elkészült fotók ellenére - most nem készülnek el.