műemlékem
témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

444444 hozzászólásai | válasz erre | 2020-03-30 20:26:51  (6957)
Tisztelt Kovács ÚR! Egy történettel szeretném kezdeni a válaszunkat: Egy ismerősöm megvásárolt egy műemlék épületet, amely így magántulajdonba került. Néhány nap múlva megkereste a település polgármestere és a következő kérdést tette fel: -Ugye tudod ki vagyok ? Mikor nézhetem meg belülről is az épületet? Válaszként ezt kapta: - Akkor nézheti meg , amikor Én a feleségét fürdés közben. Másod sorban szeretném egy nagyon fontos dologra felhívni (ha már Ön is megtette) az Ön és minden műemlékkereső figyelmét, miszerint míg másoknak ez csak egy műemlék Nekünk és a hozzánk hasonló Kastély vagy Kúria tulajdonosoknak ezek az épületek az OTTHONT jelentik. A kastély múltját tiszteletben tartjuk, Önök tartsák tiszteletben a jelenét. Fehér József iparművész
[ előzmény : (6954)  444444 , 2020-03-30 16:28:11]

444444 hozzászólásai | válasz erre | 2020-03-30 16:28:11  (6954)
Tisztelt Kovács Olivér! A sorok között találja a válaszaimat: Kötve hiszem, hogy bárki engedély nélkül bármilyen magántulajdonban lévő ingatlanba a felhasználók közül behatolt volna. A portálunk a szabályzatában kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy az objektumokról jelentést írók jogkövető magatartást tanúsítsanak, vagyis engedély nélkül sehová ne lépjenek be. Én biztosan tudom, hogy Tőlem , mint tulajdonostól senki nem kért engedélyt, így az hogy Ön mit gondol vajmi keveset számít. Az , hogy egy egyszerű munkásembert nem érdekel egy mások magánéletében magánvagyonában túrkászó jöttment , az nem mentesít senkit a magántulajdon megsértése tekintetében. Megnéztem a sajóládi kastélyhoz írt bejegyzéseket, a legutóbbi csaknem egy éves és arról számol be, hogy örvendetes módon felújítják a kastélyt. Mivel a jelentést tevő felhasználónk ír a felújítást végző csapatról is, valószínűnek tartom, hogy ők engedték be és adtak engedélyt neki szóban a fotózásra. Miután nem életszerű az ezen jogosultságokat a helyszínen ellenőrizni, a felhasználónk jóhiszeműen járt el, ráadásul az épületről is elismerően nyilatkozott. A jóhiszeműségről csak annyit, hogy számos büncselekmény alapja az emberek jóhiszeműsége, ha korrektűl járt volna el az a valaki aki ide betolakodott, elkérte volna az ott dolgozó munkásoktól a telefonszámomat, majd felhív és engedélyt kér a fotózásra, ezt nem tette meg vagyis tudatosan szegte meg az Önök által annyira nagyra tartott szabályzatot. Másképp szeretném felhívni a figyelmét a gdpr intézményére, ami az emberi ostobaságon túl az Önök felelőssége, megítélésem szerint a hozzájárulásom nélkül azok a fotók illetve információk semmiképp nem jelenhetnének meg ezen az oldalon. Az meg hogy kinek mi a véleménye az ingatlanról , pont lesz@rom, saját vagyonomból újítom fel, nem állami pénzből, így nem vagyok hajlandó erről sem Önöknek sem másnak információt nyújtani. Végül kérem vegyék le a leírást és azokat a fotókat, amelyek minden bizonnyal csak az épületbe történő behatolással készülhettek és a jövőben tartózkodjanak a kastély ilyen formában történő vizsgálatától. Tisztelettel 444444 Tisztelettel: Kovács Olivér üzemeltető - szerkesztő