szakmai kérdések
témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

klo hozzászólásai | válasz erre | 2010-02-03 09:53:21  (243)
Kedves piroska! Egy ideje dolgozunk azon, hogy miként lehetne frissíteni a helyi védettségek adatbázisát. Én azt a módszert, hogy az önkormányzatoktól levadászott listákat beleillesszük a mostani adatbázisba, nem tartom szerencsésnek. Elnök úr ötlete alapján azonban valószínűleg el tudjuk indítani az "Országleltárt". Ennél a még ismeretlen értékeket lehetne jelenteni, plusz olyan helyi védetteket, amelyek nincsenek meg a mi listánkban. Ezek természetesen megjelennének találatként is a műemlékem.hu pontversenyben. Sajnos az Országleltár kialakítása komoly programozást igényel, de az elmúlt hónapokban legalább az alapelveket sikerült tisztázni. nagyon remélem, hogy tavasszal elindíthatjuk. Annak viszont nem látom akadályát, hogy előre lehessen "gyűjteni". Ha van hozzá kedved, mérd be, fotózd az objektumokat. "elveszni" nem fognak :-)
[ előzmény : (242)  piroska , 2010-02-02 16:29:19]

piroska hozzászólásai | válasz erre | 2010-02-02 16:29:19  (242)
Tisztelt Hivatal és Kedves Klo! Van-e esély a kecskeméti helyi védettségek közzétételére? Januárban beraktam ide a fórumra a kecskeméti listára mutató linket, nem tudom mi lett az ügyből. Én szívesen szereznék pontokat a saját városomból ki sem mozdulva, nem pedig így, az egész országban keresztül-kasul csámborogva!( ez vicc volt). Ami komoly: pályázatot írtak ki a helyi védett épületek tulajdonosai számára, felújításra lehet így pénzhez jutni. Azt, hogy a felújítás előtt mi volt, mi nem volt most lehetne dokumentálni.