fotópályázat
témák listája

Összesen: 3 db hozzászólás

Szőnyi István hozzászólásai | válasz erre | 2016-10-06 18:50:02  (2804)
Köszönöm, kedves klo, pont egy ilyen értelmező körülírásra volt szükségem - így már az én "kockafejem" is el tudja képzelni az e havi feladatot, ami ezek szerint "játék a formákkal". Vagyis mindenki kedvére kiélheti "formalista" hajlamait. Szerintem ezzel a didaktikusabb meghatározással a többiek is kaptak némi inspirációt.
[ előzmény : (2803)  klo , 2016-10-06 16:13:55]

klo hozzászólásai | válasz erre | 2016-10-06 16:13:55  (2803)
Kedves István! Valóban nehezen megfogható, de hát igyekszem, ha csak tehetem, a legkevésbé érthető módon fogalmazni :-) Ebben a hónapban a formáké a főszerep, vagyis olyan képek nevezése a cél, amelyeken ezek az elsődleges kompozíciós eszközök. Vagyis gömbök, kockák, körívek, egyenesek - játék a formákkal (és nem játék a betűkkel). A "Tartalomhoz a forma" - csak egy cím, nem kell szó szerint dekódolni, a lényeg, hogy tobzódjanak a "formákban" a képek.
[ előzmény : (2802)  Szőnyi István , 2016-10-04 18:30:23]

Szőnyi István hozzászólásai | válasz erre | 2016-10-04 18:30:23  (2802)
Kedves klo! Valószínűleg velem van a baj, de az e havi téma megfogalmazása -"Tartalomhoz a forma (különböző térformák akár együttes szerepeltetése)" - számomra túlságosan rejtélyes. A "tartalomhoz a forma" fordulat a "tartalom és a forma egységének" esztétikai követelményét hívja elő, a "különböző térformák akár együttes szerepeltetése" meghatározás viszont ezzel némileg ellentétes értelmezésre ad lehetőséget. Tanácstalan vagyok abban a tekintetben, hogy a feltételezésem szerint stilárisan és/vagy formailag "különböző térformák együttes szerepeltetése" legyen-e a fő csapásirány, vagy a "tartalomhoz illő forma" megtalálása az e havi feladat, mert a kettő között szemléleti ellentétet érzek. A megengedő értelemben használt "akár" módosítószó csak növeli a bizonytalanságomat, mert egy képen csak akkor van értelme "különböző térformákról" beszélni, ha "együttesen szerepelnek". A magam részéről ennél egy kicsit szájbarágóbb témameghatározást kérek, mert így teljesen megfoghatatlan számomra az e havi kiírás.