Magazin
Közkincs-kereső
Objektumok
Határeset
.itt
Térképeim
Jelentések
Légből kapott
Fórum
Bejelentkezés
Magazin
Közkincs-kereső
Objektumok
Határeset
.itt
Térképeim
Jelentések
Verseny
Fotópályázat
Légből kapott
Keresztes hadjárat
Fórum
Bejelentkezés
fotópályázat
témák listája
Összesen:
2 db
hozzászólás
Szőnyi István
hozzászólásai
|
válasz erre
| 2016-04-01 12:27:23 (2781)
Ennek igazán örülök. Annál is inkább, mert a józan paraszti észnek, az elemi jogérzéknek és – egyáltalán nem mellesleg – a szerzői jogról szóló törvény szövegének és szellemének egyaránt ez a jogértelmezés felel meg, ahogy korábbi hozzászólásaimban magam is fejtegettem. Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de emlékezetem szerint eddig az volt a gyakorlat, hogy a fotópályázatra feltöltött képek szerzőinek neve csak a szavazás lezárulta, vagyis a következő hónap hetedik napját követően vált publikussá. Ehhez képest most az történt, hogy április elsején – mintegy varázsütésre – megjelent a képek címe alatt a feltöltő pályázók neve is. Amivel – tekintettel arra, hogy hetedikéig még lehet szavazni – az eddigi gyakorlathoz képest sérül a pályázat "titkossága", vagyis az, hogy a szavazók a pályázók személyének ismerete nélkül értékelnék a képeket. (Nem mintha eddig az esetek többségében – különösen a rendszeresen és sok képet feltöltő fotósok esetében – nem lehetett volna sejteni, gyakran biztosan felismerni a képek szerzőit a fotók stílusa alapján, de ha eddig inkognitóban lévő pályázók fotóira szavaztunk egészen hetedikéig, nem igazán tartom logikusnak, hogy megváltozzon a szavazás módszere pusztán azért, mert véget ért a tárgyhónap, és elkezdődött a következő. Mivel az eddigi gyakorlat megváltoztatásáról nem kaptunk értesítést, feltételezem, hogy csak a szoftver ördöge tréfált meg bennünket április elsejére való tekintettel, de ha már megtörtént, gondoltam, érdemes megemlíteni.
[
előzmény
: (2780) klo , 2016-04-01 11:06:50]
klo
hozzászólásai
|
válasz erre
| 2016-04-01 11:06:50 (2780)
Kedves fotósok! Felszállt a füst, a jog csak a győztes FOTÓKRA fog vonatkozni! Részletek hamarosan, mindjárt javítom a pályázati szövegben is. Bátran lehet feltölteni :-)
Egy lapon megjelenő sorok száma:
20
---
10
20
50
100
200
500