|
Az egész "Mi a magyar" cikk egy katasztrófa - itt nem akarom minden sorát szétszedni - elég ha azt mondom, ez pontosan olyan magyargyűlölő írás ami remekül megfelel annak, amit évekkel (talán évtizedekkel?) ezelőtt kezdtem terjeszteni:
SEM magyar, SEM tudományos, SEM akadémia.
Már azóta szépen elterjedt, és sokan használják, mert megfelel a valóságnak.
Mindjárt az első mondat allergiás kiütéseket okozott nekem:
„A történettudomány és a régészet új kutatási eredményei egyre inkább egy a sokszínű, részben antik, de még inkább Karoling, részben avar gyökerű kultúrával rendelkező, soknemzetiségű: szláv, bolgár-török, germán lakosságú Kárpát-medencét tárnak elénk, amelyet a 9. század végén a keletről érkező magyarok itt találhattak.“
A cikknek a beállítottsága azonnal világossá vált előttem.Elég csak ez az egy mondatrész:
„egyre jobban elterjedt a FINNUGOR eredetű magyar nyelv használata“
A cikkíró nyilván jóformán SEMMIT nem tud a valódi „európai“ történelemről-vagy nem AKARJA tudni.Szinte minden szavát ki tudnám forgatni, mert egyszerűen nem igazak.A Kárpát medencében mindenki volt (szláv, bolgár-török, germán, avar – az utóbbival kapcsolatban elolvashatná legalább a Fuldai évkönyveket, ahol vagy 20 helyen ez a kitétel található: „Avares dicuntur Ungros“ - ja ezek „csak“ kortársak voltak?)
Itt még egy gyöngyszem, amit idézek:
"Ha ismerjük a Kárpát-medence történetét, rájöhetünk, hogy ez a vidék legalább annyira a „népek olvasztótégelye” volt, mint például az Amerikai Egyesült Államok."
Csak egy idióta hasonlíthatja össze a több ezer éve létező magyar népet és államot a kb.250 éve létező, az őslakosokat kiirtó, mindenhová bemászó hibbant amerikaiakkal.
Azt akartam írni, hogy ilyen otromba blődli, ilyen égbekiáltó hazugság csak nagyon rossz és tudatlan ember (ha ember?) agyszüleménye lehet.De ilyenekkel fölösleges vitatkozni - ebben az amerikai bűnözők által elindított covidiáda őrületben, ahol az emberek egy nagy része teljesen elvesztette a józan eszét (remélhetőleg még viszonylag elég normális ember maradt) szinte lehetetlen értelmes vitát folytatni - ez mindennapos tapasztalat.
És az hihetetlen, hogy a magyar állam,a magyar nép még pénzével támogatja ezt az idegenszívű, antimagyar intézményt, amely nem érdemli meg ezt a gyönyörű épületet.Legalább ezt azonnal elvenném tőlük – valami pléhhangár felelne meg jobban egy ilyen „akadémiának“.
A Műemlékem.hu nem tudom miért éppen most rakta ki ezt a pofátlan cikket ( „Szerkesztőségi jegyzet“), és mit akarnak vele elérni - v.sz nálam elérték, hogy törlöm az oldalat a böngészőmből - nagyon sajnálom, mert voltak itt jó cikek is. |