Schilson-kastély és park

Vas
Szombathely Körzeti Földhivatal
Ált. iskola, óvoda és művelődési ház, volt Schilson-kastély, barokk, 1723. Kastélypark.

Látogatás dátuma: 2014.07.05.

Látszik rajta, hogy folyamatosan igyekeznek karbantartani (festik), de a vizesedés megakadályozása sikertelen, így a lábazat szörnyen néz ki, kívül-belül.

A Szombathelytől északkeletre elhelyezkedő település első okleveles említése 1286-ból származik. Határában római sírokat találtak, a sírkövek a templom falába építve láthatók. Legjelentősebb látnivalója az eredetileg Sigray-, majd Schilson-kastély. A XVIII. század elején épült, szép park övezi.

Csodálatos környezetben a Sigray kastélyban, grófok és bárók lakhelyén tanulhatnak a gyerekek, egyénre szabott pedagógiai módszerekkel. Családias légkörben folyik a korszerű képzés. Az itt tanuló diákok megbízható tudást szereznek. Speciális képzés: angol nyelv- és az informatikaoktatás.