polgárház
városi polgárház
Emeletes barokk lakóház, 1820 körül. Átalakítva.
:
Zártsorú beépítésben álló, "L" alaprajzú, emeletes, cseréppel fedett nyeregtetős ház. Főhomlokzata hattengelyes, narancsvörösre meszelt. Egyszerű, kiugratott, kővel borított lábazat, osztópárkány és annál hangsúlyosabb főpárkány tagolja. Az emelet jóval magasabb a földszintnél. A földszinti ablakok vasrácsosak, szalagkeretesek, az emeletiek kerete profilalt, nagyobbak, és könyöklőjük is van. A jobbról számított második tengelyben nincs ablak, helyen az emeleten félköríves, hátfalú, lábazati és vállpárkánnyal díszített fülkében magas talapzatra állított, mozgalmas drapériakezelésű, barokk kő madonna látható, a lábánal szárnyas angyalfejjel. A négyszöges, kőkeretes kapu balról az első tengelyben nyílik. A tetőn két kis, félköríves, bádogkeretes szellőzőablak nyílik.

A helyzet változatlan. Bár érzékelhető a vizesedés, még sehol sem esett le vakolat. Lehet, hogy túl korán adtam 4-est? :-(