Szent Kereszt felmagasztalása
Paks Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon szabadon álló, egyhajós, D-i homlokzati tornyos templom, a hajónál keskenyebb, sarkain lekerekített, egyenes záródású szentéllyel, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély K-i oldalához épült, kontyolt nyeregtetős sekrestyével. A D-i homlokzat enyhén kilépő középrizalitjának középtengelyében kőkeretes kapu, felette erőteljes szemöldökpárkány, a toronysisakon 1896-os évszám. A hajó K-i oldalhomlokzatán szalagkeretes bejárat. A hajóban csehsüveg boltozat, a szentélyben félkupola, a hajó D-i végében csehsüveg boltozatos karzat. Berendezés: jellemzően 19. század. Orgona: 1905 (Angster-orgonagyár). Tornya 1896-ban épült, homlokzatai a 19. század második felében átalakítva. Külső felújítás: 1990-es évek. A templomkertben: Szentháromság-oszlop és kőkereszt korpusszal és Mária-domborművel, 19. század.

Új toronysisakot kapott:

hősi emlékmű (7.420 km)