Római katolikus kápolna

Mindenszentek
kápolna
r.k. kápolna
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Domboldalon szabadon álló, ÉNy felé oktogonális bővítménnyel és poligonális záródású szentéllyel megtoldott, egyhajós kápolna, az eredeti hajó DNy-i oldalán emeletes, kontyolt nyeregtetős sekrestye-oratóriummal. A bővítményen és a szentélyen kontyolt nyeregtető, a bővítmény felett fa huszártorony. Az oromzatos DK-i homlokzat középtengelyében kőkeretes kapu. Az eredeti hajóban csehsüveg-, a sekrestyében fiókos dongaboltozat. A hajó DK-i végében pilléres, falazott karzat, áttört fa mellvédráccsal. A hajó ÉK-i falában Bogyay György (†1835) és felesége (†1830) fekete márvány sírkövei. Berendezés: jellegtelen. Főoltárkép: 18. század vége, áthelyezve a DNy-i hajófalra. 1995-1996-ban az eredeti szentélyt elbontották, és a hajót oktogonális térrésszel és új szentéllyel bővítették.

A kápolna kifogástalan állapotban van

Kúria (3.797 km)