Pince

Agrár műemlék
pince
Vác Körzeti Földhivatal
A ház alatt középkori pince, boltozatos, 15-16. sz.

Hónapokon keresztül szerveztem a pincébe történő lejutást.
A pincét az épületben levő lakberendezési bolt bérli, a bérlő elsőre nem engedett le, a tulajdonos engedélyéhez kötötte a fényképezést. A tulajdonos nevét , telefonszámát viszont nem árulta el. Az épület gondnokától sikerült megtudnom a tulaj nevét. Többszöri próbálkozás után tudtam csak vele felvenni a kapcsolatot és ő beleegyezett a látogatásba amire ma tudtam sort keríteni.
A pincébe, ahonnan a műemlék nyílik rengeteg lom van, üzlet alkalmazottja nem tudta megmutatni hol keressem a lejáratot. Az adott részen nincs világítás , lámpát nem vittem magammal , de a lejáratot azért sikerült megtalálnom a lomok között.
A helyszinen a sötétben úgy láttam , hogy egy befalazott pincéről van szó és csak itthon a fényképek letöltése után vettem észre, hogy tovább is lehetett volna menni.
A bejárat alapján a pince jó állapotban van.