Magtár, ún. Vörös-ház

Egyéb építmény
mezőgazdasági tároló
magtár
Vác Körzeti Földhivatal
Volt magtár, ún. Vörös-ház, barokk, 1731.
külső leírás:
Szabadon álló, U alakú beépítésű, egyemeletes, barokk gazdasági épület. Főhomlokzata 25, oldalhomlokzatai 14 tengelyesek. A nyílások nagy része keretelt, szalagkeretes, záróköves, füles megoldású, a Naszály hegyen bányászott kőből készült. A földszinti ablakokon apácarács, az emeletieken -eredetileg magtár, ill. istálló ablakok - bújtatott rács. A főhomlokzat középtengelyében és a Szilassy utcai oldalhomlokzaton kőkeretes, háromszakaszos, keresztboltozatos kocsiátjáró kapu nyílik. A Csányi körút szárny udvari homlokzatának földszintje eredetileg nyitott árkádos volt.
:
Szabadon álló, U alakú beépítésű, egyemeletes barokk gazdasági épület.
Főhomlokzata 25, oldalhomlokzatai 14 tengelyesek. A nyílások nagy része keretelt: szalagkeretes záróköves, füles megoldású, a Naszály hegyen bányászott kőből készült.
A földszinti ablakon apácarács, az emeletieken -eredetileg magtár, ill. istálló ablak- bujtatott rács.
A főhomlokzat középtengelyében és a Hilassy utcai oldal homlokzatokon kőkeretes 3 szakaszos, keresztboltozatos kocsiátjáró kapu nyílik. A Csányi udvari homlokzatának földszintje eredetileg nyitott árkádos volt.

Az északi szárny főút felőli részén némi vizesedés lehet, legalábbis a lábazat erről tanúskodik. Egyébként - a foltosodástól eltekintve - jó az állapota.