Cegléd Körzeti Földhivatal
R.k. templom, klasszicista, 1837. Átalakítva 1930-ban.
:
Külső. Szabadon álló, középtornyos épület. Főhomlokzat a főpárkány alatt két páros pilaszter tagolja, és az egyenes záradékú ajtó fölött félköríves ablak töri át. A torony felső, törpegalériás átalakítása 1930-ból van. Az oldalhomlokzatokat vakolt keretes félköríves ablak, a karzatot hasonló kisebb körablak világítja meg.
Belső. Kétszakaszos csehsüveg boltozat. A kettős hevederövek erősen kiülő, tagolt fejlemezes falpillérekre támaszkodnak. Az egyenes záródású szentélyfalon a falkép enyhe Róami iskolás beütéssel. Nyugaton karzat, a karzatalj síkfödémes, két szegmensívű nyílással.

2015.07.26 13:03 Zerind állapot: 5 - pont: 60

A 178 éves templom főhomlokzata és tornya felújítva, az oldalfalak régebben lettek kifestve, de így is jó állapotú.

Templomrom (6.939 km)
bank (7.596 km)