Cegléd Körzeti Földhivatal
Helyőrségi fegyveres erők klubja, egykori lakóház, romantikus, 19. sz. közepe.
:
Külső. Sorbeépítésű egyemeletes épület. A nyílások egykori vakolt kerete hiányzik. Tíztengelyes utcai homlokzat, szegmensíves kapu, az övpárkány alatt a földszinti ablakok egyenes záradékúak, az utolsó három félköríves. Ez utóbbiak fölött kovácsoltvas erkély. A főpárkányt konzolok támasztják és triglifek díszítik, alatta karéjos ívek növényi motívumokba szerkesztve. A kapualj boltozott, hevederek toszkán fejezetes pilaszterekre futnak le. Az emeletre kovácsoltvas korlát visz fel.
Udvari homlokzat. Szegmensíves árkádok hordják a emeleti folyosót, mely "L" alakban befordul. Toszkán jellegű pillérek rozettadísszel. Boltozott pince.

2010.05.29 14:37 zsalaber állapot: 4 - koordináta: N 47° 10,267' E 19° 47,800' - pont: 7

Az előző jelentés óta kívülről nem történt változás az épületben. Elhagyatottnak tűnik és továbbra is romlik az állapota.

Posta (0.006 km)
vasbolt (0.045 km)