Tatabánya Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A község főutcáján, szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély DK-i oldalához épült sekrestyével. Hajóját mindkét oldalon kő támpillérek támasztják. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzattal. Berendezés: jellemzően késő barokk, 18. század vége. Orgona: 1908 (Rieger-orgonagyár). Épült 1779-1783-ban (építész: Fellner Jakab?). 1912-ben felújították.
külső leírás:
A település főútvonalának kiteresedő középtengelyében kis dombon szabadon álló egyhajós barokk templomépület.
Homlokzata elé lépő tornyának alsó szintjén saroklizénák közt szegmensíves kőkeretes bejárati kapu, felette keretezett táblás díszű könyöklőpárkányos kórusablak, az osztópárkány fölött a felső szint négy oldalán kosáríves táblás díszű keretezett harangablakok, törtvonalú óraíves párkányzata fölött nyolcszögletes toronysisak emelkedik.
A torony két oldala mögött a homlokzat sarkai konkáv ívekkel kapcsolódnak a hajó oldalfalaihoz, a tagolt ereszpárkány fölött ugyancsak íves oromfalak kötik össze a toronytesttel, a sarkokat kővázák díszítik.
A hajó jobboldalán három, baloldalán két, az ablakok párkányvonaláig felnyúló kőből épített támpillér, közöttük a tornyokon lévőkhöz hasonló keretezett ablakok, a szentélyszakasz bal oldalához félnyeregtetős sekrestyeépület kapcsolódik, oldalán két egyenes záródású ablakkal, elöl hasonló kőkeretes bejárattal és a hajóéhoz hasonló lizénás faltagolással.
Az épület sárgára festett, felületeit a hajótest és a hátralépő egyenesen záródó szentély sarkain kettős lizénák, az ablakok között szintén fehér lizénák tagolják, a homlokzaton lizénákkal körülfogott faltükrök.
Körülfutó kváderkő lábazat szegélyezi.

A templomra ráférne egy alapos felújítás.