Felsővárosi temetőkápolna

Szentlélek
r.k. kápolna
Temetőkápolna
Jász-Nagykun-Szolnok
Kunszentmárton Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A temető Kossuth Lajos utcai bejáratától ÉK-i irányban álló, egyhajós, íves szentélyzáródású kápolna. A Ny-i homlokzat középrizalitját egy torony alkotja, amelyhez kétoldalt egy-egy alacsonyabb torony kapcsolódik. A homlokzatokon falfülkékben fatáblával takart stációképek. Csehboltozatos hajó, félkupolával szedett szentély. Berendezés: 1870-1880; padok: 18. század (?). Orgona: 1876 (Bakos Károly).
külső leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású kápolna. A főhomlokzaton a hajóhoz kétoldalt egy-egy kisebb torony kapcsolódik, a középrizalitban egy magasabb torony áll.A homlokzaton falfülkékban fatáblával takart stáció képek.

2021.12.29 15:15 Emese62 állapot: 5 - pont: 39

Jó állapotú, oldalán kis ablakokban a kálvária stációi vannak a kőkereszt vas abronccsal van megerősítve.

bíróság (0.695 km)
üzlet + lakás (0.791 km)