Jászkürt fogadó

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
fogadó
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Saroktelken, utcavonalon álló, U alaprajzú, egytraktusos, tornácos (utólag befalazva), földszintes, részben alápincézett, nyeregtetős épület. A főhomlokzat középrizalitjának csonkakontyolt oromzatában Jászberény város indadísszel övezett címere, és egy feliratos kőtábla. Síkfödémes helyiségek, barokk és eklektikus nyílászárókkal. A fogadót a város építtette Muhoray Mátyás fő- és Sípos Pál másodbíró idejében. 1895 után itt működött a posta. A 19-20. század folyamán jelentősen átalakították.
Jelleg:
Saroktelken, utcavonalon álló, U alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület,
a főhomlokzat középrizalitjának csonkakontyolt oromzatában Jászberény város címerével, és egy feliratos kőtáblával. Udvarán jellegtelen bővítmények. Északi, utcai homlokzatán pincelejáratot magábafoglaló toldalék.
Az épület elhanyagolt, falai nagyon vizesek.

Az épület továbbra is kifogástalan állapotban van.