Mindenszentek
Jász-Nagykun-Szolnok
Kunszentmárton Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keresztházas, poligonális szentélyzáródású, keletelt templom, a Ny-i homlokzat középrizalitjában toronnyal (1808), a szentély É-i oldalán sekrestyével. A homlokzaton a bejárat fölött Szűz Mária, a két oldalsó tengelyben Szent István, illetve Szent László király szobra egy-egy fülkében, az oromzati volutákon egy-egy kőváza. Szentély utolsó szakasza boltcikkelyekkel tagolt félkupolával, a többi tér csehboltozattal fedett. Falképek: 20. század (Márton Lajos, Zsadányi János). Berendezés: 18-19. század. A barokk templomot 1808-ban Ny felé megnagyobbították, és felépítették a tornyot, 1880-ban kereszthajóval bővítették. A templomkertben: Szentháromság-oszlop, 1837.
külső leírás:
Egyhajós, keresztházas, poligonális szentélyzáródású, keletelt templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély északi oldalán sekrestye.
Mária (?)-szobor a nyugati kapu feletti fülkében.
A templomkertben Szentháromság-oszlop, 1837.

Rendezett környezetben áll a templom. A festékpergés mellett egy nagyobb hiba látszik az elején, amit már korábban javíthattak is.

oromzat (7.147 km)
rk. imaház (7.201 km)