Gyöngyös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú, átmenő beépítésű, körülépített udvaros, földszintes, részben alápincézett ház, középtengelyben nyíló kapuval. Az udvar É-i oldalán ötoszlopos, kosáríves, nyitott tornáccal. Részben boltozott helyiségekkel. Korábbi barokk ház átalakításával épült.
külső leírás:
Zártsorú átmenő beépítésű, körülépített udvaras klasszicista földszintes ház korábbi részletekkel. Öttengelyes Rózsa utcai homlokzatának középtengelyében nyílik kosáríves kőkeretes kapuja, eredeti későbarokk szárnyakkal. Udvarának É-i oldalán öt oszlopos, kosáríves nyitott tornác dór oszlopokkal. A tornácos É-i szárny alatt boltozott pince húzódik, e szárny négy helyisége teknőboltozatos, a Rózsa utcai oldalon a kapualj túloldalán lévő helyiség is boltozott. Maga a kapualj síkmennyezetes, kosáríves árkád választja el az udvar terétől. A Móricz Zsigmond utcai oldalon eredetileg hasonló kapualj volt, amely jelenleg zárt helyiség, D felé kőkeretes ajtóval nyílik belőle egy szoba.

2014.02.25 12:10 Lacipap állapot: 3 - pont: 16

Az épület tovább pusztul. Egyre nagyobb felületeken hiányzik a vakolat és a festés. Az aljazat nedvesedése csak növekszik.

Budapest Bank (0.076 km)
Mátra Szálló (0.115 km)