Tűzoltószertár

raktározási létesítmény
kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
irodaház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Két földszintes épület, közöttük kapubejárat. A bal oldali, kontyolt nyeregtetővel fedett épület volt a készenléti szertár. Tér felőli homlokzatát három kosáríves kapu tagolja, amelyeket támpillérek választanak el egymástól. Udvar felőli oldalának közepén sisakkal fedett torony emelkedik. Építtette Eger városa (építész: Wind István). 1927-ben átalakították.
külső leírás:
A telek hosszan nyúlik el az Eger-patak partján, és a Görög utca felől is megközelíthető. A tűzoltó tér keleti térfalát alkotó két földszintes épület között nyílik a bejárat az udvarra. A bal oldali, kontyolt nyeregtetővel fedett épület volt a készenléti szertár. Tér felőli homlokzatát három kosáríves kapu tagolja, amelyeket támpillérek választanak el egymástól. Udvar felőli oldalának közepén kupolás sisakkal fedett torony emelkedik. A jobb oldali épület tagolt tömegű, igénytelen architektúrájú. Eredetileg a parancsnoki irodák voltak itt. A készenléti szertárhoz kapcsolódóan, az udvar északi oldalán húzódó, szintén jellegtelen épületszárnynak a szertárához kapcsolodó vége emeletes, itt eredetileg a legénységi háló helyezkedett el. A szárny földszintes folytatásában konyha, étterem, raktárak voltak.
Temetkezési vállalati irodák és raktárak.

2013.02.13 15:21 Lacipap állapot: 5 - pont: 10

Az épület szép állapota teljesen jó. Tűzoltó múzeumnak berendezve, amit nem is olyan régen bővítettek is. Érdemes megtekinteni.

Vécsey-ház (0.119 km)
Díszkapu (0.155 km)