Borbély-ház (Uránia-mozi)

polgárház
városi polgárház
kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésű, egyemeletes sarokház, a Széchenyi u.-i homlokzaton enyhén kiülő, íves oromzatos középrizalittal, a Sándor Imre u.-i oldalon modern toldalékkal. Boltozott földszinti helyiségek. Korábbi ház felhasználásával 1763-ban épült püspöki prefektúrának, 1780 körül átalakították (építész: Francz József ?). Borbély nevű tulajdonosa soha nem volt. 1950-től működik benne a mozi. A földszinten, a kaputól balra található a "Magyar királyhoz" címzett, egykori jezsuita patika (18. század közepe, a Széchenyi u. 16-ból, a Spetz-házból, 1900-ban helyezték át ide).
külső leírás:
Egyemeletes, nyeregtetős sarokház, a Széchenyi utcai homlokzaton enyhén kiülő, íves oromzatos középrizalittal, a Sándor Imre utcai oldalon modern toldalékkal.
A földszinten a kaputól balra Jezsuita patika múzeum.
Uránia mozi, Telekessy Patikamúzeum.