polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Csatlakozó beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes, manzárdtetős épület, utcai homlokzatán középrizalittal, kerítésfalban nyíló kapuval, az udvari oldalon a földszinten beüvegezett kosáríves árkáddal. Egytraktusos, oldalfolyosós. Földszinten és emeleten különböző típusú boltozatos helyiségek, az utcai szárnyban, az emeleten, stukkóval díszítve. Stukkódíszes kályhafülkék. 18. századi kovácsoltvas vasalatok, és néhány nyílászáró. Az L alaprajzú udvari szárny emelete és külső lépcsője a 20. században épült. Építtette Nemes Farkas János püspöki számtartó, két korábbi ház helyén.
külső leírás:
L alaprajzú, egyemeletes, manzárd tetővel fedett lakóház, utcai homlokzatán 3 tengelyes középrizalittal, kerítésfalában kosáríves kapuval. Udvarának földszintjén kosáríves árkád, melyet a közelmúltban beüvegeztek.
Az udvari szárnyhoz L alaprajzú melléképület csatlakozik, melyet a 20. sz.-ban emelettel és külső lépcsővel bővítettek.

Az épület állapota lassan romlik. A kapu környékén egyre intenzívebb a festék lepergése. A tetőgerinc egy részen egészen erőteljesen megroskadt. A tűzfalnál beázás tapasztalható.

kapu (0.119 km)
iskola (0.131 km)