Római katolikus kápolna

Fájdalmas Anya
kápolna
r.k. kápolna
Temetőkápolna
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A temető D-i bejáratánál szabadon álló, ÉK-i homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású, egyhajós, a szentély felől kontyolt nyeregtetős kápolna. Boltozott belső terek, a hajó bejárati oldalán karzat. A szentélyhez mindkét oldalon egy-egy melléktér csatlakozik. Berendezés: 18-19. század; mellékoltárképek: 1780-1790 (Wittmann János ?); 1855 (Kovács Ferenc). Építtette Horváth Mihály tanácsos. 1909-ben renoválták. A kápolna közelében a két temetőkaput összekötő út mentén 18-19. századi sírkövek.
külső leírás:
A Hatvani temető D-i bejáratánál szabadon álló, egy homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású, egyhajós, a szentély felől kontyolt nyeregtetős kápolna. A szentélyhez mindkét oldalon egy-egy melléktér csatlakozik.
Sírkövek: a képolna közelében a két temetőkaput összekötő út mentén
Sírkereszt, volutás talapzaton, barokk, 18. sz.
Sírkereszt, barokk, provinciális, 19. század.

Az épület jó állapotban van. A festés viszont már eléggé megkopott. Néhány helyen már javítás nyomok is láthatóak.

Grőber temető (0.062 km)
templom (0.362 km)