Barlanglakás

egyéb
egyéb
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Jelenleg U alakban beépített telken, az utca felé udvarral, az udvar körül különböző korú, földszintes épületszárnyakkal. A verandát magába foglaló K-i szárnyból nyílik a konyhaként berendezett, földpadlós, szabálytalan alaprajzú barlanglakás (1900 előtt). Az É-i telekhatáron kontyolt nyeregtetős épületrészben gerendás födémes szoba (1900 körül). A veranda és a D-i épületszárny új, jellegtelen. Népi műemlék.
külső leírás:
A telek jelenleg U alakban beépített, az utca felé udvarral, különböző korú, földszintes épületszárnyakkal. A verandát magábafoglaló K-i szárnyból nyílik a konyhaként berendezett, földpadlós, szabálytalan alaprajzú barlanglakás.
Az északi telekhatáron kontyolt nyeregtetős épületrészben gerendás födémes szoba.

2013.02.15 16:25 Lacipap állapot: 5 - pont: 11

Bizony megvan a barlanglakás rész is! A tulajdonossal tudtam beszélni, valójában az udvari rész az aminek csak a teteje látszik. Kérésemre elmondta, hogy használják is, csak nem akart beengedni.

iskola (0.261 km)
Vécsey-ház (0.507 km)