Szentháromság-oszlop

Plasztika
szobor
Plasztika
szobor
Füzesabony Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A r. k. templom előtti téren, kovácsoltvas kerítéssel övezett területen, lépcsős alépítményen, lesarkított háromszög alaprajzú, volutákkal és füzérekkel díszített két, egymásra helyezett feliratos talapzat. A felsőn két puttóval, kerubokkal, e fölött Szentháromság-szobor. Állíttatták Mlinkó József és fiai. 1862-ben javították és kiegészítették.
Topográfiai meghatározás:
Település központjában, templom előtti téren áll, körülkerített területen.

Kovácsoltvas kerítéssel körülvett területen, lépcsős emelvényen, lesarkított háromszög alaprajzú, volutákkal, füzérekkel díszített párkányos talapzat. Rajta nyújtott, fölfelé keskenyedő posztamens, lábazatán két bőségszarus puttóval, homloksíkján felhőkből kitekintő kerubokkal, nagykiülésű, volutákkal alátámasztott párkánya fölött Szentháromság-szobor: felhők, kerubok földgömb fölött egymás felé forduló Atya és Fiú ülő alakja, fölöttük kiterjesztett szárnyú galamb.
Kő emlék.

Felújítani kellene, de azért szerintem nem 3-as az állapota.