Templomrom

Rom
SZAKRÁLIS ÉPÍTMÉNY
Hajdú-Bihar
Hajdúböszörmény Körzeti Földhivatal
Templomrom, gótikus, 14. sz. eleje.

A templomrom és környezete jó állapotban van. A domb aljában emeltek egy Atilla szobrot átellenben Szent Istvánnal. A nagy tűzfolt a hajdani hajóban a Szent Iván éjjeli tűzurgások maradványa, amiről nem lehet lebeszélni a nagyérdeműt.

Villanytelep (6.057 km)

Kapcsolódó cikkek a Magazinban

Bár a zeleméri csonkatorony – ami egy gótikus templom tornyának nagy magasságban megmaradt torzója – ismert látványossága a Hajdúságnak, tudományos szempontból rendkívül hiányosak az ismereteink róla, illetve a középkori településről. Ez némiképp változhat az újabb kutatásoknak hála.

Kapcsolódó Légből kapott képek

Hajdúböszörmény határában kereshető fel ez az igen töredékes állapotban fennmaradt épületrom. A 14. század elején épülhetett templom ezen a helyen. Felkeresesése egy kirándulás izgalmas úti célja lehet.