Győr-Moson-Sopron
Sopron Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Lakóház, gótikus eredetű, késő reneszánsz, 1650 körül. Erősen átalakítva 1848-1850-ben. Emeletén fiókgerendás famennyezet, 17. sz.

2010.08.12 11:58 rlevente állapot: 5 - koordináta: N 47° 41,176' E 16° 35,471' - pont: 5

Sajnos a vakolathibák most is megvannak.

Az épületben a Soproni Patikamúzeum működik.
"E házhoz fűződik Magyarország első „műemlékvédelmi” intézkedése. II. Lajos király idején a városi tanács a tér megnövelése érdekében le akarta bontani az épületet, azonban a király az engedély kiadását megtagadta azzal, hogy az a tér harmonikus szépségét megbontaná. Az épületben a XVII. század közepétől az egykori Angyal patika működött, s ettől kezdve gyógyszerész, orvos családok lakhelyéül szolgált. Közülük az egyik leghíresebb Gensel Ádám (1677-1720) orvos meteorológus volt, aki az időjárási frontok emberi szervezetre gyakorolt hatását már ekkor felfedezte. A ház az 1850-es átalakításig lábasház volt.
A Gensel család a patika bővítését azonban az árkádos homlokzat és a folyosórész elfalazásával oldotta meg. Az épületben az 1966-67-beli helyreállítás után a soproni Patika Múzeum nyert elhelyezést. A kiállítás egy régi gyógyszerkiadó helyiség, melynek munkaasztala, szekrényei és a gyönyörű edényzete a XIX. század elejéről származik."

Tűztorony (0.017 km)
Storno-ház (0.021 km)