Zichy-kúria

Volt Zichy-kúria, romantikus, 19. sz.

Az adatbázis információjával ellentétben kastély és nem kúria, hiszen az uradalom központja, valamint a Zichy család zichyújfalui ágának székhelye volt.
Két évvel ezelőtti jelentésemhez képest nem sok minden változott, talán annyi, hogy egy tavalyi Hulladékvadász-bejelentés után elszállították a szemetet. Az északnyugati és az északkeleti homlokzat még mindig rohad. A víz továbbra is a csupasz falakra és az falakat körül levő árokból az épület alá folyik. Az ablakok egy-két helyen betörtek, ami ép, az szinte mind mocskos. Az egész épület vizesedik, a tető egy-két ponton gyanús, bár a vizesedés oka elsősorban a megoldatlan vízelvezetés lehet. A villámhárító rendszer működésképtelen. Az egész környék igénytelen, elhanyagolt annak ellenére, hogy még mindig itt működik a polgármesteri hivatal.
A délkeleti és a délnyugati, igénytelenül bár, de legalább bevakolt homlokzatról készült képek október 6-aiak.